Hurra for os :-)

Af Elisabeth den 10. januar 2011

En af de sværeste dicipliner inden for grafisk design er udvikling af logoer. Et logo skal være enkelt og samtidig rumme det hele. Samtidig skal det være nemt at afkode – både for dem der i forvejen ved, hvad det handler om, og for dem, der første gang stifter bekendskab med det. Ikke nogen nem opgave.

Derfor er det så dejligt, når det lykkedes, og det hele går op i en højere enhed. Og at de mennesker, der skal bruge logoet i derres fremtidige arbejde, nikker og siger: Ja, det er nemlig lige præsic sådan, vi er. Sidst vi havde den oplevelse var i Odsherred og sammen med GeoPark Odsherred. En gruppe entusiastiske mennesker, der er i gang med et stort geologisk projekt i det smukke landskab i nordvestsjælland.

Du kan læse mere om projektet og afgørelsen her.


Direktør Mads Bøttger, vinder af logokonkurrencen Sidsel Kofoed, projektleder Nina Lemkow, skovrider Jens Peter Simonsen og formand for Miljø- og Klimaudvalget Annelis Stamm i Spisehuset på Dragsholm Slot mandag den 18. oktober 2010 ved afsløring og præmieoverrækkelse i logokonkurrencen for GeoParkOdsherred. Foto: Marianne Diers
To Direktørsnegle og en Kajkage, tak

Af Elisabeth den 12. april 2010

På min vej til arbejde har der ligget en bager, der lukkede engang sidste år. Siden da har jeg kigget på de tomme vinduer og håbet på, at der en dag ville åbne en ny bager, så vi igen kunne hente morgenbrød. Nu var den gamle bager egentligt ikke særligt spændende, så lukningen kom ikke som nogen overraskelse.

For ganske nylig åbnede en ny bager og det var med stor forventning, jeg første gang gik ind af døren. Til min store overraskelse lignede det, trods renovering og ny bemanding i bageriet, fuldstændig den gamle bager. Udvalget var stort set de samme 20-25 forskellige varer. Og så er det, jeg tænker, om vi danskere virkeligt er så forudsigelige, at bagerne ikke gider lave andet end det, som (nu gætter jeg) 75 % af kunderne spørger efter. Burde man som ny i byen ikke vise, at her er en NY BAGER og ikke bare en, der også laver de samme 5 slags tørkager, 5 slags gærkager og den obligatoriske brunsviger (vi er jo fynboer) som alle de andre bagere?

Jeg ved, at de findes derude i Danmark. De bagere, der tør lave nye kager og som dermed kan overraske på en ganske fredelig søndag. Hurra for dem – og hurra for at man da så stadig selv kan trække i bagertøjet og svinge en dejskraber.Glædelig jul & – keep it simple!

Af Elisabeth den 9. februar 2010

Indtil for tre år siden vred vi vores hjerner og slog knuder på os selv en gang om året for at komme på nétop den bedste julegave-idé til vores kunder. Det skulle jo gerne være noget, som ingen andre bureauer kunne finde på at lave, – og gerne noget, der signalerede en personlig hilsen.

Til sidst blev det at finde på julegaver nærmest til et job i sig selv. Måske fik det endda et jobnummer i vores projektstyringssystem? Uden at kunne huske det, så kan jeg sagtens forestille mig, at det gjorde :)

Men midt i opturen på det danske marked – dengang finanskrisen var utænkelig – og vi skulle til at finde på årets nye geniale julegave idé til vores kunder, blev det lige pludselig for meget. Tankerne om den store overflod af gaver fra sidste års jul derhjemme i privaten pressede sig på. Og samtidig havde vi meget, meget travlt inde på bureauet. Så inden juleforberedelserne rigtig var kommet i gang, var vi faktisk alle blevet trætte af det kommercielle juleræs.

Vi besluttede os derfor lige som mange andre at melde os ud af julegave-kapløbet. I stedet for at give vores kunder julegaver fik de muligheden for at pege på en god sag, hvortil vi så sender et bidrag.

I 2009 var det så tredje år i træk, at vi droppede julegaverne til fordel for donationer. Da kunderne kunne melde tilbage senest i januar 2010, kan vi først nu fortælle, hvortil årets donationer går (i prioriteret rækkefølge alt efter antallet af donationer):

  • Læger uden grænser
  • Unicef
  • Børns Vilkår
  • Dyrenes beskyttelse

En julegave-idé vi gerne anbefaler videre.Så lykkes det… måske :-)

Af Elisabeth den 16. december 2009

Denne dag giver håb. For hvis vi kaster et blik ud af vinduet, er det meget svært at fastholde pessimismen. Tunge dyner af nyfalden sne og lyden af sneskovle på fortovet fortæller os meget mere end at det, for første gang i meget, meget lang tid, sner. Når jeg tænker tilbage på sidste vinter, husker jeg en formiddag med en meget lille snebyge. Så lille at jeg kun tror jeg husker den, fordi jeg var på barsel og ude at gå med barnevognen. Ellers tror jeg simpelthen ikke, at jeg havde opdaget den.

Men denne snebyge i dag falder ikke bare ganske kort tid før jul, og fodrer os derfor med håbet om at det trods alt bliver en hvid jul i år. Den falder også midt i COP15, hvor verdens ledere sidder og diskuterer, hvordan vi kan sikre sne i fremtiden. Tænk sig, så kommer sneen her og giver os allesammen et håb om, at det måske ikke er så slemt endda.

Nu må vi bare håbe, at dynerne af sne (og det medfølgende håb) ikke lægger en dyne på interessen i at sænke verdens CO2-udledning.b_forside
bager butik co2 donationer egne varer glædelig jul jul kajkage kunder miljø sne udvalg